Lasagne a'la prestationsångest

1 Paket lasagneplattor
1 Amerikastor burk krossade tomater
2-3 klyftor vitlök rivna
lite lagom mycket ketchup
lite lagom mycket färska champinjoner, skivade
1,5 hackad gul lök
2 stora lådor keso
1 påse styckfryst spenat
1 burk tomatpesto
Riven Mozarella
Oregano, Salt, Svartpeppar

Fräs champinjonerna och löken tills löken är mjuk och champinjonerna svettats färdigt och blivit ganska torra. Salta och peppra.
Koka tomatkrosset med ketchup (lite lagom), vitlöken och salt, peppar, och oregano.
Blanda ihop tomatsåsen och fräset.
Häll typ en och en halv dl sås i botten på en smord lasagneform och lägg i ett lager (4st) plattor.
Lägg ut spenaten jämt över plattorna och klicka över lite lagom med keso över.
Klicka över lite tomatpesto.

Lägg på lager två med plattor och häll på all tomatsås utom typ 1-1,5dl.

Lägg på lager tre med plattor och blanda resten av keson med nästan all tomatpesto (smaka av) och lite salt och peppar och oregano. Bre ut keson jämt över plattorna.

Lägg på sista lagret plattor, bre ut resten av tomatsåsten uppepå, och strö över massa ost (ost är gott!)

Ställ in lasagnen i ugnen (kolla grader och tid på lasagneplattepaketet) med folie över. Ta bort foliet när det är fem minuter kvar av tiden så osten ser god ut.

Ät!

Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0